Randevu Alın
|Ankara Robotik
ÖĞRETMEN (YETİŞKİN) EĞİTİMİ
Stem+a destekli "Bilgisayarsız Kodlama Eğitmenliği" ve "Arduino ile Maker & Robotik Eğitmenliği" kursumunuz bulunmaktadır.

Saat & Yer
Randevu Alın
Ankara Robotik, İstasyon, 2351. Sk. No:2, 06790 Etimesgut/Ankara, Türkiye
Bu Etkinlik Hakkında
Stem+a destekli "Bilgisayarsız Kodlama Eğitmenliği" ve "Arduino ile Maker & Robotik Eğitmenliği" kursumunuz bulunmaktadır.
MAKER ÖĞRETMEN EĞİTİMİ
(Arduino ile Maker & Robotik & Kodlama okur-yazarlığı & Üretim & Tasarım & Ste(a)m & Kendin Yap Eğitimi)
MAKER: Maker’lar için ezber bilgiden çok, deneyim önemlidir. Ezbere bilginin, bir şey oluşturmada deneyim kadar etkin rol almayacağını bilir.
Maker Hareketi (Maker Movement), dünyada hızla yayılan “kendin yap” kültürü ile teknolojinin birleşmesinden oluşan bir akımdır.
Maker; Yazılım ve kodlamadan, elektronik devre kullanmaya, lehim yapmaktan, tahta işlerine kadar, her türlü yapım, üretim konusunda çalışmalar yapar.
EĞİTİMİ NEREDE ve NASIL VERİYORUZ?
Kurs talebinde bulunan öğretmenlerin öncelikle formu doldurmasını istiyoruz. Uzaktan ve örgün eğitim şeklinde planlama yapılmaktadır. Yüz yüze verdiğimiz eğitimler için Etimesgut - Bağlıca yolu üzerindeki atölyemizi kullanmaktayız. Belirli aralıklarla eğitim açtığımız gibi, bireysel eğitim almanızda mümkündür.
EĞİTİM KİMLER İÇİN ?
İlkokul, Ortaokul ve Lise öğretmenleri için,
Etüt merkezlerinde, satranç merkezlerinde, zeka-oyunlarına ek olarak eğitim kodlama ve robotik üzerine çalışabilmek için,
Çocuklarının bilgisayar, tablet ve cep telefonlarında geçirdiği vakti değerli hale getirmek isteyen ebeveynler için
Fen bilimleri (Fen ve Teknoloji, Biyoloji, Kimya, Fizik), Matematik, Bilgisayar Öğretim Teknolojileri branşlarından öğretmenler ve alana ilgi duyan üniversite öğrencileri
Programa ilgi duyan herkes katılabilir, kayıt için mezuniyet şartı aranmamaktadır.
ATOLYE PROGRAMI / EĞİTMEN
Burada öğrendiklerinizi öğrencilerinizle beraber uygulayacak ya da materyal geliştirmede kullanacaksınız. Kısa sürede, proje odaklı çalışma yapacağız. Arduino nedir, nasıl çalışır, nasıl programlanır öğreneceksiniz. Sensörler ve gerekli olan diğer elektronik malzemeleri tanıyacaksınız. Hemen üretime başlayacağız. Basitten zora doğru, geniş kapsamlı olacak.
Bu eğitimi aldıktan sonra yapacaklarınız tamamen size kalmış. İster 3d Printer, ister drone! Kendi cep telefonunu yapmak isteyenlerde olabilir. Müzik dinlemeyi seviyorsan kendi radyonu yaparsın. Öğrendiklerimizi müfredata uygulamak için neler yapılacabileceğini de konuşacağız.
Eğitmenimiz Ahmet Tekin, küçük yaşlardan itibaren üretime ve teknolojiye ilgilidir. 2000 yılında kendi web sitesini yapmaya başlamıştır. 3 senedir Maker Öğretmenlik yapmaktadır. 10 yıl öğretmenlik tecrübesi vardır. Müfredat oyunlaştırma ve maker ilişkilendirme konusunda çalışmaları vardır. Maker eğitiminin yaş seviyesine uygun planlaması ve aktarılması konusunda deneyim sahibidir. Robotik çalışmalarının, STE(A)M üzerindeki yeri ve örnekleri konularında çalışmaktadır. Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük üretim yarışması olan Makeathon Ankara 2018 birincisidir. Halen maker öğretmenliğe devam etmektedir. Okullara danışmanlık hizmeti vermektedir. Eğitim süresince yine maker öğretmen olan yardımcı eğitmenler destek verecektir.
Maker kültürüne yelken açtıktan sonra asla eskiye dönmek istemeyeceksiniz.
KAZANIMLAR NEDİR?
Üretmenin tadına varma.
Çevremizi saran teknolojinin nasıl çalıştığını anlama.
Arduino nedir, nasıl çalışır?
Sensör nedir, nasıl çalışır? Ses, ışık nasıl etkiler?
El becerileri ve teknoloji kullanarak sorun çözme.
Gerçek hayatta kullanabileceği ürünler, icatlar ortaya çıkarma.
------------------------------------------
BİLGİSAYARSIZ KODLAMA EĞİTMENLİĞİ
(Kreş, Okul öncesi, Önokul, Anaokulu, İlköğretim, İlkokul tüm öğretmen ve branşlar)
Okul öncesi ve ilköğretim birinci kademede görev yapan tüm eğitimciler için sihirli değnek sunuyoruz.
Bilgisayarsız kodlamanın temellerini macera ve oyun yoluyla öğretin. 3 yaşından itibaren kullanılabilecek sistemleri tanıyın, çocukları geleceğe hazırlayın ve fark yaratın...
Bilgisayar ekranına bağlı kalmaksızın kodlamanın öğretilebileceğini biliyor muydunuz? Robotik & kodlama eğitimini kız ve erkek çocuklara sevdiren sistemleri tanıyacaksınız.
EĞİTİM İÇERİĞİ:
3 ile 8 yaş arasında kullanılabilir. Okuma yazma bilgisi gerektirmeyen robotik & kodlama modüllerinin kullanımı öğretilecektir. Alanda kullanılan farklı setlerin tanıtımı, kullanımı, kazanım eşleştirilmesi yapılarak eğitimde en üst düzeyde nasıl kullanılabileceği kavratılacaktır. Sadece bilgisayar öğretmenlerine hitap etmez. Kavram öğretimini en zevkli ve kolay şekilde öğretmek isteyen öğretmenlere, ailece nitelikli vakit geçirmek isteyen ebeveynlere, ilkokulun ilk kademesinde analitik düşünce becerisi kazandırılmak isteyen eğitimcilere hitap etmektedir. Eğitime katılmak için mezuniyet şartı aranmamaktadır. İlgisi olan herkes katılabilir.
Tamamı uygulamalı, ezbere ve sözel bilgi içermeyen, deneyime dayalı bir eğitim sunuyoruz. Bu eğitimi aldıktan sonra farkındalık yaratacaksınız.
FAYDALARI
- Çocuklar okuma yazma bilmeden kolayca kodlamaya başlayabilir.
- Sınıfta heyecan yaratır. Farklı konuların öğretimini gerçekleştirmek için bir motivasyon aracı olarak kullanılabilir.
- Yön, sıralama, tahmin, problem çözme becerileri kazandırdığı gibi sadece eğlenmek için de mükemmel bir araçtır.
- Ekran karşısında geçirilen zamanı azaltır.
- Katılımı artırır.
- Öğrenmeyi somutlaştırır.
- Çocuklar defalarca deneyimlemek ister ve her zamankinden daha yaratıcı ve karmaşık komut dizileri yapabilmek için heveslenirler.
- Kodlamaya giriş yapan çocuklarımız aynı zamanda sayılar, renkler, toplama-çıkarma, ülkeler, şehirler, gezegenler, harfler, şekiller, vücudumuz gibi farklı kazanımları da edinirler.
- Matematik becerisi artar.
- Çocuklar blokları bir sıra dahilinde çıkarıp toplarlar ve dört işlemi kullanarak programlama yaparlar. Mesafe ve konum hesaplaması yaparlar.
- Çocuklar açık uçlu oyun yoluyla özgüven kazanırlar.
- Çocukları takım olmaya ve birlikte çalışmaya yöneltir.
- Mantıksal akıl yürütme mesafeleri, şekilleri ve değişik konumları tartışarak karşılaştıkları problemlere çözüm üretirler.
- Çocuklar programlamak için mevcut hikayeleri dikkatle dinler, sorular sorarak anlamaya çalışırlar. Çocuklar sonrasında kendi hikaye kurgularını oluşturup paylaşırlar.
- Çocuklar verilen hedefe farklı yollardan ulaşarak, problemler karşısında kendi özgün çözüm yollarını oluştururlar.
- Robotu konumlandırırken ve blokları panele yerleştirirken, farklı motor becerileri sergilerler.
- Çocuklara temel elektrik bilgisi kazandırır. Şema okuma ve görsel okur yazarlığı artar.